Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" хочуть від ПАРЄ визнання "значних досягнень"

Середа, 25 січня 2012, 17:23

Представники провладних партій в українській делегації ПАРЄ підготували низку поправок, спрямованих на пом’якшення тексту резолюції щодо України.

Загалом депутатами від більшості у Верховній Раді підготовлено 6 поправок до проекту резолюції, який розглядатиметься на сесії ПАРЄ 26 січня, передає УНІАН.

Однією з найважливіших є поправка, яка пропонує ПАРЄ відмовитися від заклику до української влади вилучити статті 364 та 365 з Кримінального кодексу та від заклику скасувати обвинувачувальні вироки, винесені за цими статтями.

Поправка передбачає викласти цей заклик по-іншому: "Асамблея закликає владу належним чином змінити ці дві статті Кримінального кодексу відповідно до стандартів Ради Європи".

Ще одна поправка передбачає пом’якшення пункту 5.6 проекту резолюції. Нині цим пунктом планується висловити стурбованість численними гідними довіри повідомленнями про здійснення дисциплінарних заходів та усунення з посад суддів на підставі скарг Генпрокуратури за винесення вироків всупереч вимогам прокуратури.

Представлена провладними українськими депутатами поправка передбачає висловити "стурбованість повідомленнями, які обвинувачують у здійсненні дисциплінарних заходів до суддів на підставі скарг прокуратури за схвалені рішення".

Іншою поправкою передбачається відмовитися від вимоги негайно внести зміни до Конституції, з тим, щоб вилучити із виборчого законодавства норми, які забороняють брати участь у виборах кандидатам, які мають судові вироки за скоєні злочини, незалежно від ступеню тяжкості злочину.

Натомість, провладні депутати пропонують, оскільки такі положення виборчого законодавства базуються на статті 76 Конституції, запропонувати Україні належним чином розглянути можливість їхнього усунення у рамках конституційної реформи.

Крім того, представники правлячих сил в українській делегації у ПАРЄ пропонують привітати "значні досягнення 15-го саміту Україна - ЄС щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС".

"Особливо важливо, що обидві сторони визнають, що Угода про асоціацію стане новим етапом розвитку договірних відносин України та ЄС, спрямованих на політичну асоціацію та економічну інтеграцію”, - передбачається поправкою.

Крім того, провладні депутати пропонують ПАРЄ привітати ухвалення за участю опозиції закону про вибори народних депутатів і назвати це першим кроком на шляху до єдиного виборчого законодавства в Україні.

Як відомо, 26 січня сесія ПАРЄ розгляне проект резолюції по Україні. Реєстрація поправок у Секретаріаті ПАРЄ завершується о 17.00 за київським часом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...