Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович не буде сваритися через газ, але альтернативу шукає

Четвер, 26 січня 2012, 16:09

Україна не має намiру нi з ким сваритися, як у питаннях диверсифiкацiї джерел постачань енергоресурсiв в Українi, так i в створеннi газотранспортного консорцiуму.

Про це заявляє президент Вiктор Янукович, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми не збираємося нi з ким, умовно кажучи, лаятися. Ми хочемо пiдiйти до цього виважено, з розумом, i таким чином, щоб знайти в нашiй спiвпрацi, у партнерствi, вигоду для всiх. Якщо йдеться про консорцiум, тут нi про яку боротьбу не йдеться", - сказав вiн українським журналiстам у Давосi (Швейцарiя) у четвер.

За словами глави української держави, йдеться про об'єднання зусиль учасникiв консорцiуму, якi б мали можливiсть забезпечувати стабiльне постачання певних обсягiв газу до Європи, забезпечувати технiчну надiйнiсть газотранспортної системи i знаходити ресурси для модернiзацiї ГТС.

"Ми знаємо, що ця цiна буде десь $5-7 млрд", - наголосив Янукович.

"А оскiльки зацiкавленi i постачальники газу, i споживачi, ми маємо на увазi й Європу, i Україна, у нас є спiльний iнтерес, безумовно, ми  домовлятимемося на вигiдних умовах", - додав президент.

Крiм того, вiн зазначив, що Україна прагнутиме до досягнення прозоростi експлуатацiї ГТС, що означає її надiйнiсть.

Водночас він повідомив, що Україна веде активний діалог з Азербайджаном щодо реалізації спільних проектів у енергетичній сфері.

"Ми провели черговий раунд переговорів. Зараз готуються до підписання два протоколи. Є технічні питання, які треба прорахувати спеціалістам. Безумовно, Україна буде продовжувати роботу в питаннях транспортування каспійського газу і як споживач газу, і як країна, яка може брати участь у будівництві газотранспортних систем із залученням наявних у нас ресурсів. Нам це дуже цікаво", - наголосив Янукович, повідомляє його прес-служба.

Нині, зазначив Глава держави, відбуваються тристоронні переговори між Україною, Азербайджаном та Туреччиною щодо співробітництва у проектах енергетичної сфери.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: