Бойко йде на приниження, але нас все одно "імєют" - екс-представник Ющенка

Четвер, 26 січня 2012, 19:08

У веденні газових переговорів з Росією українська сторона йде на приниження.

Таку думку озвучив колишній представник екс-президента Віктора Ющенка з енергетичних питань Богдан Соколовський в інтерв’ю "Економічній правді".

"Я не є прихильником цієї влади, а є, скоріше, опонентом, але я хочу бути об’єктивним в цих питаннях. Таке враження, що українська сторона йде на все, навіть приниження", - заявив експерт.

"Що я маю на увазі. От, наприклад, міністр енергетики Юрій Бойко веде переговори з керівником "Газпрому" Олексієм Міллером. Коли главою "Нафтогазу" був Олег Дубина, то з "Газпромом" вів переговори Дубина. Був паритет. Тепер паритету немає", - зазначив він.

Соколовський переконаний, що "Бойку все-таки це неприємно".

"Я думаю, що він усвідомлює, що це не паритет, що навіть яким би найбагатшим "Газпром" не був, але з Бойком має говорити російський міністр енергетики Сергій Шматко", - зазначив екс-представник президента.

"Якщо б Бойко зустрівся зі Шматком, а після того глава "Нафтогазу" Євген Бакулін зустрівся з Міллером – все було б навпаки. Тобто політично міністри погодили, а далі на звичайному технічному рівні", - уточнив він.

На думку Соколовського "це зумовлено тим, що наша сторона зараз готова на все піти, на будь-які приниження, аби дістати результат. Безвідносно до мотивів, які ними рухають".

"Але, на жаль, сьогоднішня влада ніяк не може зрозуміти, що Росія (безвідносно до прізвищ – Ющенко, Тимошенко, Кучма чи Янукович) проводить однакову політику. Модальність російської політики щодо України різна, слова різні, залежно від влади. Але сутність цієї політики однакова", - зазначає експерт.

"Це повинні розуміти однаково у Львові, Донецьку, Сімферополі. Вас всіх, вибачте за вислів, "імєют", - додав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News