Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До Тимошенко будуть питання, якщо з'явиться Лазаренко

П'ятниця, 27 січня 2012, 10:45

Генпрокурор Віктор Пшонка заявляє, що по поверненню зі США колишнього прем’єра Павла Лазаренка слідство допитає екс-прем'єра Юлії Тимошенко в рамках розслідування "справи Лазаренка".

"До Тимошенко будуть питання в слідства, якщо з'явиться Лазаренко. Зловживання, шахрайство, інші не дуже комфортні питання для Тимошенко в розрізі того, що треба довести, була вона учасником злочинів або не була", - сказав генпрокурор в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, у випадку повернення Лазаренка в Україну слідчі органи зобов'язані затримати його, висунути обвинувачення, допитати і доставити в суд для вирішення питання про запобіжний захід.

"Питання до Лазаренка стосуються тих злочинів, у здійсненні яких він обвинувачується. А обвинувачується він у зловживанні владою на керівних посадах у Дніпропетровській області, на посаді віце-прем'єр-міністра і прем'єр-міністра", - заявив Пшонка.

"Державним інтересам був заподіяний збиток у сумі 4 млн грн. Також він обвинувачується в заволодінні чужим майном і бюджетними коштами на суму більш $15 млн і 20 млн грн, одержанні хабара в сумі більш $100 млн, причетності до організації навмисних убивств", - розповів Пшонка.

Разом з тим, він відзначив, що не відомо, чи приїде Лазаренко в Україну після відбування терміну в Америці, і чи будуть контакти з ним у слідства.

"Ми не знаємо, чи залишиться він Америці і також не буде з ним контактів, як і сьогодні. Або він приїде сюди, або дозволять там його допитати... у справі Лазаренко є моменти для допиту Лазаренка разом з Тимошенко, а також очних ставок", - підкреслив генпрокурор.

Як повідомлялося, 12 жовтня 2011 року Головне слідче управління СБУ порушило кримінальну справу щодо Тимошенко й екс-прем'єра України Павла Лазаренка за покладання боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" на бюджет України.

Слідство обвинувачує Тимошенко в тім, що вона перевела борг ЄЕСУ перед Міноборони Росії на суму $405,5 млн на державний бюджет України. Захист екс-прем'єра оскаржив у судовому порядку постанову про порушення справи.

У США екс-прем'єр України Лазаренко обвинувачувався у відмиванні грошей, отриманих незаконним шляхом і переведених на закордонні рахунки в 1994-1999 роках. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування