Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка каже, що 12 років для Тимошенко - це фантазії Власенка

П'ятниця, 27 січня 2012, 11:01

Генпрокурор Віктор Пшонка вважає, що захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко своїми заявами політизує ситуацію і накручує суспільну думку.

Про це генпрокурор заявив в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Власенко замість того, щоб використовувати право захищати, говорити про винуватість-невинуватість, більше політизує ситуацію. Хто дав йому право говорити про те, що термін буде 12 років? Він що, наділений для цього законом? Він має говорити про винуватість - невинуватість і доводити це", - обурився Пшонка.

Він висловив здивування тим, що захист дозволяє собі робити подібні заяви.

"Є просто санкція статті. Він (Власенко) міг, як поважаючий себе правознавець, має просто сказати: я, як адвокат, доводжу до вашого відома, що за тією статтею, за якою обвинувачується Тимошенко, передбачене максимальне покарання - 12 років позбавлення волі. Навіщо таким фантазерським перебільшенням збурювати громадськість?", - сказав Пшонка.

"Моя особиста думка, не як генпрокурора, що він такими заявами навіть шкодить Тимошенко ", - відзначив Пшонка.

Як повідомлялося, 24 січня 2012 року Власенко заявив журналістам, що в найближчі тижні почнеться новий судовий процес над екс-прем'єром у справі, що стосується корпорації ЄЕСУ.

"Я змушений констатувати, що Янукович настільки боїться Юлію Тимошенко, що він дав пряму команду СБУ перетворити 7 років, на які Тимошенко засуджена Печерським судом Києва, у 12 років", - сказав Власенко.

Пшонка також заявив, що підсудність розгляду кримінальних справ щодо екс-прем'єра України Юлії Тимошенко буде визначати Вищий спеціалізований суд по розгляду цивільних і кримінальних справ.

Генпрокурор пояснив, що за законом кримінальна справа слухається там, де вчинився злочин, але Вищому спеціалізованому судові по розгляду цивільних і кримінальних справ надане право визначати підсудність.

"Вчинила Тимошенко злочин в одному місці (а даний злочин був вчинений на різних територіях), проживала в іншому місці, відбуває покарання в третьому місці, тому суд і вирішує, де, у яких судах будуть розглядатися інші кримінальні справи", - сказав Пшонка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування