Чоловік Тимошенко: З ротів спікерів Партії регіонів погано пахне

П'ятниця, 27 січня 2012, 14:50

Чоловік Юлії Тимошенко заявляє про поновлення проти нього кримінальної справи в Україні вже після отримання ним політичного притулку в Чехії.

Про це йдеться у його зверненні, опублікованому на сайті Ukrgazeta.cz.

"10 січня 2012 року відбулося судове засідання, на якому суддя визнав законним порушення 12 жовтня 2011 року кримінальної справи проти мене. Головним доказом провини став лист міністра оборони Росії до прем'єр-міністра Миколи Азарова", - написав Олександр Тимошенко.

Він звернув увагу на офіційну заяву МЗС України з приводу надання йому політичного притулку в Чехії.

Там йшлося про те, що Олександр Тимошенко не перебуває під слідством, "нічого не винен українській державі", і те, що він поїхав до Чехії - його "особиста справа".

"З'явилася дана заява також 10 січня 2012 року, якраз в той день, коли продажний Шевченківський суд столиці визнав законним порушення кримінальної справи проти мене. Виникає питання - так якій же заяві можна довіряти і яку інформацію вважати достовірною?", - запитав він.

"Можна зробити невтішний для української влади висновок: влада як завжди бреше і бреше з приводу. Брехня - це місце існування чинного режиму. Брехня на кожному кроці відомими всій країні спікерами Партії регіонів з ротами, що погано пахнуть", - додав чоловік Тимошенко.

Він заявив, що вважає поновлення кримінальної справи проти себе "провокацією і фактом триваючого терору по відношенню до сім'ї Тимошенко".

"А якщо говорити простіше, то це неприкрита помста у відповідь на отримання мною 6 січня політпритулку в Чехії", - написав Олександр Тимошенко.

Він додав, що "переслідування влади" відчуває на собі й його дочка Євгенія Тимошенко.

Чоловік Тимошенко нагадав, що 24 січня Апеляційний суд на вимогу прокуратури повторно порушив кримінальні справи 15-річної давності проти свекра Тимошенко і колишнього співробітника ЄЕСУ Антоніни Болюри.

"Ми побоюємося, що помста, переслідування і терор з боку влади диктатора не зупиняться на, передбачуваному нами, незаконному рішенні даного Апеляційного суду", - заявив він.

Після надання чоловіку Тимошенко політичного притулку в Чехії повідомлялося, що його та Геннадія Тимошенків 8 грудня 2011 року викликали на допит у справі щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України".

"Після поновлення кримінальної справи, з прокуратури подзвонили їм та викликали на допит. Їм наказали з'явитись у суді через поновлення справи", - заявила тоді Євгенія Тимошенко.

Як відомо, 16 листопада Вищий спеціалізований суд закрив справу проти оточення екс-прем'єра Юлії Тимошенко щодо ЄЕСУ у зв’язку із закінченням терміну давнини.

Водночас пізніше Апеляційний суд Києва відновив строки позовної давності кримінальних справ проти свекра Тимошенко Геннадія Тимошенко та 3 керівників корпорації ЄЕСУ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...