Голос Путіна вирішив довести, що помаранчева революція – продукт Заходу

П'ятниця, 27 січня 2012, 17:08

Телефільм "Путін, Росія і Захід", який показує ВВС, фактично визнає, що "помаранчева" революція в Україні була продуктом діяльності деяких західних країн.

Так  вважає прес-секретар прем'єр-міністра РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я от на що звернув увагу: от ми говорили - "помаранчева" революція, і якщо подивитися цей фільм ВВС, то там цілком очевидно, як поводилися країни Заходу під час цієї "помаранчевої" революції в Києві", - заявив Пєсков у п'ятницю.

Він додав, що якщо уважно подивитися фільм, то в ньому "ледь не де-факто визнається, що дійсно "помаранчева" революція була здобутком і продуктом діяльності деяких західних держав у тому числі".

"Власне, побічно з фільму випливає, що занепокоєння Москви з приводу цієї "повзучої" революції у свій час була цілком обґрунтованим", - відзначив Пєсков.

Минулого тижня телеканал BBC почав показ телевізійного фільму "Путін, Росія і Захід".

У 4-серійний документальній стрічці історію перебування при владі Путіна розповідають впливові фігури світової політики минулого і сьогодення, повідомила раніше британська телерадіокорпорація.

Серед людей, чиї архівні інтерв'ю і свіжі коментарі звучать у картині - Барак Обама, екс- держсекретар США Кондоліза Райс, екс-президент України Леонід Кучма, голова адміністрації президента РФ Сергій Іванов та інші політики. Серіал також містить докладні інтерв'ю з президентами Росії Дмитром Медведєвим і грузинським лідером Михайлом Саакашвілі.

Один з епізодів фільму викликав суспільний резонанс. У ньому радник екс-прем'єра Великобританії Тоні Блера Джонатан Пауелл визнав, що співробітники секретних служб використовували спеціальне устаткування, замасковане під камінь, для шпигунства проти Росії п'ять років тому.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування