Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Доповідач ПАРЄ: терпіння Європи вичерпується

П'ятниця, 27 січня 2012, 22:21

Доповідач ПАРЄ Маріетта де Пурбе-Лундін розраховує, що представники влади в Україні дослухаються рекомендацій, закріплених в резолюції асамблеї.

Про це вона заявила в інтерв’ю радіо Deutsche Welle.

"Україна мала виконати усі свої зобов’язання при вступі до Ради Європи. Натомість досі чимало з них невиконані. Можна сказати, що терпіння Ради Європи вичерпується", - заявила вона.

"Українська система правосуддя досі зберігає безліч недоліків і якнайкраще їх демонструє справа Юлії Тимошенко. Хоча ці недоліки негативно впливають не лише на неї. Тож необхідно ще багато чого змінити", - уточнила доповідач ПАРЄ.

Де Пурбе-Лундін наголосила, що перед ухваленням такої жорсткої для владної команди України Резолюції були вивчені точки зору і української опозиції, і влади.

"Сподіваюся, до нас дослухаються, особливо представники владної більшості. Було б кращим, якби до розмов про санкції взагалі не доходило. Але хочу підкреслити, що на початку тижня ми вислухали обидві точки зору. Тому вони можуть бути впевненими, що було почуто усі сторони", - підкреслила вона.

Як відомо, 26 січня Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила Резолюцію "Функціонування демократичних інституцій в Україні", в якій не виключається запровадження санкцій проти режиму президента Віктора Януковича через недотримання владою України основних демократичних засад та верховенства права.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування