За масажем Тимошенко спостерігають троє наглядачів

Субота, 28 січня 2012, 11:50

У стані здоров'я екс-прем'єра Юлії Тимошенко є певна динаміка, але їй необхідно системне лікування.

Про це розповіла в ефірі телеканалу TBi особистий масажист Тимошенко Ірина Ніколаєва, яка робить їй масаж в Качанівській колонії.

"Певна динаміка простежується. Але якщо врахувати, що їй (Тимошенко) потрібне системне лікування, більш грунтовне, Юлія Володимирівна цього, безумовно, потребує", - сказала Ніколаєва.

Відповідаючи на питання про можливість самостійного пересування Тимошенко в камері, фахівець відзначила: "Вагу тіла береш на себе. До кушетки ти її буквально переставляєш, і так само укладаєш, піднімаєш, тому що вона самостійно робити цього не може".

Ніколаєва також розповіла, як проходять процедури: "Це (масаж) відбувається в камері, де знаходяться троє наглядачів - представники медичної служби. Багато часу витрачено на те, щоб вимкнути камеру... У результаті її завішують кожен раз. А що там видно - не видно, пишеться чи ні - це вже таке питання, залишається відкритим".

Вона пояснила, що "психологічно це важко і для Юлії Володимирівни, тому що жінці в присутності сторонніх треба десь оголитися, це ж лікувальна процедура... Відчувається напруженість, витрачається певний час, щоб людину розслабити, заспокоїти".

За словами Ніколаєвої, у неї немає можливості вільно спілкуватися з екс-прем'єром під час сеансів: "Мене завели, я провела процедуру і вийшла. Тобто практично вільного спілкування у нас не відбувається, це все строго контролюється".

Відповідаючи на питання про душевний стан Тимошенко, фахівець підкреслила: "З цим все гаразд. Залізний характер проявляється у всьому. І почуття гумору відповідне, і воля до боротьби і перемоги... Людина адекватно розуміє ситуацію, в якій знаходиться".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування