Голова ЦВК впевнений, що вибори відбудуться вчасно

Неділя, 29 січня 2012, 11:37

Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал переконаний, що парламентські вибори відбудуться вчасно.

"Чуток чимало. Дехто поширює чутки про скасування виборів. Особисто я на 99% переконаний, що вибори відбудуться вчасно", — сказав Шаповал в інтерв'ю ZN.UA.

Він також висловив думку, що підвищення прохідного бар’єру на виборах до 5% підштовхне дрібні опозиційні партії до об’єднання та примусить політиків відмовитися від надмірних амбіцій.

"Наскільки логічне недавнє підвищення бар’єру? Певна логіка є. З одного боку, взяти таку планку не кожному до снаги. Якщо явка виборців становитиме 60% (насправді, думаю, вона буде вища), тоді 5% — це приблизно 1 мільйон 215 тисяч виборців. Це чимало", - сказав Шаповал.

"З іншого боку, високий поріг сприятиме консолідації політичних сил. Опозиція, як на мене, має дякувати за цю новацію. Вона підштовхує дрібніші партії до об’єднання, примушує політиків відмовлятися від надмірних, інколи безпідставних амбіцій", — переконаний він.

В то же час він визнав, що "питання до висоти планки є".

"Але 5% — бар’єр, як на мій погляд, не надзвичайно критичний. Бар’єр може бути відносно високим. Проте він не повинен бути надто високим, аби не позбавляти вибори сенсу. Де саме міститься золота середина, визначити досить важко", — вважає Шаповал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування