Від Пшонки вимагають визначити місце Литвина у справі Гонгадзе

Понеділок, 30 січня 2012, 17:35

Журналісти вимагають від Генпрокуратури визначитися зі статусом Володимира Литвина у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

Відповідні вимоги містяться в заяві руху "СТОП цензурі" та Української асоціації медіа за підтримки міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів", повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Зокрема, від Генпрокуратури журналісти вимагають визначитися процесуально шляхом винесення постанови про порушення кримінальної справи стосовно Литвина, Фере, Деркача і т.д. в плані причетності до злочину, про що йде мова в показаннях Олексія Пукача.

Заявники звертають увагу на те, що проти зазначених осіб, а також Євгена Марчука та Олександра Мороза є така ж сукупність доказів, що і проти Юрія Кравченка і Леоніда Кучми, а саме: свідчення Пукача і записи Миколи Мельниченка.

У той же час, немає ні постанови про відмову в порушенні кримінальної справи, ні постанови про порушення кримінальної справи.

"Ми вимагаємо негайно припинити політичні спекуляції навколо справи Гонгадзе", - сказано в заяві.

Крім цього, журналісти вимагають від Печерського суду Києва переглянути режим слухання справи Пукача, з тим, щоб в закритому режимі суд вивчав лише ті матеріали, які мають гриф "таємно".

В іншому ж необхідно забезпечити права потерпілих та громадськості на публічний розгляд справи.

Крім того, від СБУ журналісти вимагають повідомити, чи оголошений Мельниченко в міжнародний розшук і пояснити, чому він вільно і безперешкодно пересувається по Європі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування