У Азарова хочуть зігнати журналістів у "зону"

Понеділок, 30 січня 2012, 21:18

У Кабінеті Міністрів не виключають створення спеціальної зони для вільного спілкування журналістів та урядовців.

Про це повідомив прес-секретар прем'єра Віталій Лук'яненко, виступаючи на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів.

Перед цим представник в Україні міжнародної організації "Репортери без кордонів" Оксана Романюк оприлюднила прохання журналістів повернути в Кабміні режим допуску до чиновників під час засідань уряду, який існував багато років.

Також журналісти просять не забирати мобільні телефони під час засідань уряду і завчасно повідомляти про брифінги, запланованих під час або після засідань Кабміну.

Лук'яненко зазначив, що мобільні телефони зараз не забирають.

Винятком є ​​тільки початок засідання Кабміну, коли журналісти заходять в зал засідань уряду, а під час засідання уряду користуватися мобільним зв'язком заборонено всім, у тому числі і членам уряду.

Також Лук'яненко пообіцяв по можливості завчасно інформувати про заплановані брифінги.

Що стосується прохання відновити порядок допуску преси до членів Кабінету міністрів, він зазначив, що розглядається питання про створення так званої "мікс-зони", де журналісти зможуть спілкуватися з членами уряду.

За словами прес-секретаря прем'єра, поки в уряді немає однозначної відповіді на питання, якою має бути ця зона, не надходили пропозиції і від журналістського співтовариства.

"Я прошу шановне товариство, журналістів допомогти порадою, кваліфікованою думкою", - цитують Лук'яненка "Коментарі" з посиланням на УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування