КВУ: вибори Верховної Ради можуть бути зірвані

Вівторок, 31 січня 2012, 09:26

Голова правління Комітету виборців Олександр Черненко допускає зрив проведення виборів Верховної Ради.

Про це Черненко 30 січня сказав в ефірі "5 канал", пише "Українські новини".

За його словами, це можливо у випадку, якщо Конституційний Суд визнає неконституційною можливість одночасно балотуватися по одномандатному і багатомандатному округах.

Він зазначив, що в разі звернення до КС із поданням з приводу конституційності відповідного положення закону про вибори Ради, може бути кілька сценаріїв розвитку ситуації в залежності від того, коли КС прийме рішення.

Перший сценарій, за його словами, полягає в тому, що якщо КС приймає рішення про неконституційність цього положення до початку реєстрації кандидатів, то кандидати повинні будуть визначитися, за яким із двох варіантів їм балотуватися.

"Другий варіант - це рішення КС з'являється в розпал кампанії, коли кандидати зареєстровані, і тут буде повний правовий хаос, як бути далі, і взагалі можна зупиняти вибори", - сказав він.

Третій можливий сценарій, за словами Черненка, може полягати в тому, що визнання КС неконституційним цього положення відбудеться вже після виборів.

На його думку, в цьому випадку в юристів немає єдиної позиції, проте він допустив, що це також може стати підставою для зриву виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News