Тимошенко хоче судитися з Севою Могилевичем і політтехнологом Януковича

Вівторок, 31 січня 2012, 13:31

Юлія Тимошенко розширила список відповідачів у своєму позові проти RosUkrEnergo, поданому до американського суду.

Про це йдеться у копії документа, який є у розпорядженні "Української правди".

Крім власника компанії Дмитра Фірташа, у позові тепер фігурують міністр палива та енергетики Юрій Бойко, голова СБУ Валерій Хорошковський і генпрокурор Віктор Пшонка.

Розширений позов було подано 19 грудня 2011, Тимошенко підписала його 13 грудня цього ж року.

Крім того, у списку відповідачів значаться також Семен Могилевич, якого вже багато років розшукує американське Федеральне бюро розслідувань, американський політтехнолог Віктора Януковича Пол Манафорт, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, слідчий Генпрокуратури Олександр Нечвоглод, який вів досудове слідство щодо "газової справи" Тимошенко, прокурор Лілія Фролова.

Всім співвідповідачам у цій справі виписані повістки до суду.

 

У документі повідомляється, що політичні переслідування в Україні насправді є частиною складної схеми, розробленої для відмивання грошей за кордоном, зокрема - в США, а також відкатів українським чиновникам.

Як сказано в позові, відповідачі "працюють за урядовими каналами і поза ними з метою несправедливого збагачення за рахунок українських громадян".

Як відомо, Тимошенко подала позов до американського суду проти компанії RosUkrEnergo AG, якою володіє Фірташ, в квітні 2011 року.

Вона звинувачує компанію та її власника у змові зі спробою маніпулювання рішенням Стокгольмського арбітражу, яке призвело, згідно з позовом, поданим до районного суду Манхеттена, до вилучення запасів природного газу України.

У 2010 році Арбітражний інститут торговельної палати у Стокгольмі прийняв рішення, яке зобов'язало "Нафтогаз України" повернути компанії RosUkrEnergo 12,1 млрд. куб. газу.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News