Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Брюссель написав Москві, що готовий теж говорити про газ з Україною. Москва мовчить

Вівторок, 31 січня 2012, 15:12

Єврокомісія чекає від російської сторони реакції на пропозицію стати третьою стороною в газових переговорах між Києвом і Москвою.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер у вівторок у Брюсселі.

 Він підтвердив інформацію про те, що лист із такою пропозицією було спрямовано міністрові енергетики РФ Сергієві Шматку.

"Це була пропозиція з нашої сторони (стати учасником переговорів)", - конкретизував єврокомісар.

Оттінгер негативно відповів на запитання, чи одержала Європейська комісія яку-небудь реакцію від російської сторони: "Ще ні, але ми знаходимося в постійному контакті і ми одержимо відповідь у найближчі дні".

Відповідно до інформації, якою також володіє агентство "Інтерфакс-Україна", аналогічний лист був спрямований і на адресу міністра енергетики і вугільної промисловості України Юрія Бойка. Джерела агентства в Європейській комісії стверджують, що у відповіді Київ підтримав таку пропозицію і висловив подяку.

Європейська комісія може стати стороною переговорного процесу тільки у випадку згоди двох сторін - Києва і Москви.

Оттінгер підтвердив, що в ході Всесвітнього економічного форуму в Давосі він провів зустріч з Бойком, у ході якої український міністр запевнив єврокомісара в тім, що буде інформувати Брюссель про хід газових переговорів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування