Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович обіцяє виконати зобов'язання перед Європою

Вівторок, 31 січня 2012, 16:13

Зобов'язання України перед Радою Європи будуть виконані вже поточного року, заявляє президент Віктор Янукович.

"Що стосується змін у закони, пов'язані з нашими зобов'язаннями перед Радою Європи, ми їх вирішимо, я вважаю, у 2012-му році", - сказав Янукович журналістам у вівторок у Кіровограді, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Президент нагадав про створення спеціального комітету при главі держави, що займається розробкою відповідних законопроектів.

Разом з тим, за словами Януковича, залишається низка питань, "пов'язаних з вимогами до Конституції".

"Це питання дуже непросте, воно пов'язане з тим консенсусом, якому можна знайти у Верховній Раді у вигляді 2/3 голосів... Тому, безумовно, багато буде залежати від того, як пройдуть вибори у Верховну Раду України восени 2012 року", - відзначив він.

"Якщо депутати після цих виборів знайдуть політичну волю і 2/3 депутатів об'єднаються в парламенті і нам удасться провести Конституційну реформу, а вона пов'язана з правами людини, з питаннями судової системи, у тому числі", - підкреслив президент.

Україна в 1995 році перед вступом у Раду Європи брала зобов'язання привести своє законодавство у відповідність з європейськими нормами, однак у попередні роки велика частина цих зобов'язань не виконувалася.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування