Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Асамблея Януковичу потрібна для демонстрації діалогу - експерт

Вівторок, 31 січня 2012, 20:16

Початковим завданням Конституційної асамблеї при президенті Вікторі Януковичі було продемонструвати українцям і світові, що президент готовий до діалогу.

Про це заявив глава центру політичних досліджень Пента Володимир Фесенко, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Варто пам'ятати, що Конституційна асамблея з'явилася в кінці 2010 року. У той час з рейтингами Януковича ще все було в порядку. Так що я не вважаю, що створення асамблеї було пов'язано з бажанням так чи інакше продавити кандидатуру Януковича на другий президентський термін - або обирати президента в парламенті, або будь-які інші подібні ідеї", - зазначив він.

"Просто президенту, на тлі повернення повноважень Кучми, потрібно було показувати відкритий конституційний процес, демонструвати демократію", - підкреслив Фесенко.

За його словами, спеціально для цього була придумана Конституційна асамблея.

"Зрозуміло, існує ряд проблем з діючою Конституцією, які потрібно прибрати. Але на момент створення, я вважаю, основним завданням було продемонструвати всередині і зовні країни відкритість влади і готовність обговорювати питання", - додав політолог.

Говорячи про те, як асамблея може бути використана в подальшому, він зазначив, що деталі суспільство дізнається після парламентських виборів.

"До цього часу асамблея ні до чого конкретного не прийде. Все залежатиме від розстановки сил в наступному парламенті", - сказав він.

Як відомо, раніше президент затвердив концепцію Конституційної асамблеї.

Згідно з указом глави держави, асамблея буде створена в числі 100 громадян України - експертів, науковців, представників різних політичних партій і громадських організацій та інститутів.

Опозиційні партії-члени Комітету опору диктатурі відмовилися від участі в роботі органу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...