Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заява МЗС Чехії: притулок Тимошенку може надати лише МВС

П'ятниця, 6 січня 2012, 14:52

Рішення про надання політичного притулку Олександру Тимошенку буде ухвалювати міністерство внутрішніх справ Чехії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні на сайті МЗС Чехії.

"Міністерство закордонних справ - не уповноважений на процедуру надання притулку орган, і не може вирішити, чи буде надано притулок чи ні. Таке рішення повністю в компетенції міністерства внутрішніх справ", - заявив Віт Коларж, директор департаменту преси та прес-секретар МЗС.

За його словами, процес надання притулку є стандартним, не політичним і повністю незалежним від міністерства закордонних справ.

"Міністерство не може робити жодних заяв щодо своєї позиції, які не передбачені відповідними законами. Міністерство закордонних справ піклується про хороші відносини з Україною, які були підтверджені під час успішного візиту прем'єр-міністра Миколи Азарова в Прагу в грудні минулого року", - додав речник міністерства.

Міністерство закордонних справ заперечує інформацію, що надання притулку Олександру Тимошенку було предметом обговорення між міністром закордонних справ Карелом Шварценбергом і міністром внутрішніх справ Яном Кубіцею.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Чехії Карел Шварценберг підтвердив, що чоловік Юлії Тимошенко Олександр шукає політичного притулку в Чехії.

"Під час перерви в урядовому засіданні (у середу) я спитав міністра внутрішніх справ, чи це правда... і він сказав, що так", - сказав Шварценберг Чеському радіо, передає ВВС-Україна.

Польська "Gazeta Wyborcza" також повідомляє, що Шварценберг обговорював це питання з міністром внутрішніх справ Чехії Яном Кубіце.

Раніше чеська газета Pravo повідомила, що чоловік ув'язненої екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко Олександр попросив у Чехії політичного притулку.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування