Чоловік Тимошенко повідав чехам про переслідування режиму Януковича

Понеділок, 9 січня 2012, 17:22

​​Чоловік колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко Олександр подякував за надання йому політичного притулку в Чехії.

Про це йдеться в заяві, яку оприлюднили в понеділок чеські ЗМІ, передає Радіо "Свобода".

У ній Олександр Тимошенко пояснює, що він "зазнав переслідувань з боку режиму президента України Януковича через тиск на Юлію Тимошенко".

Чоловік екс-прем’єрки прогнозує, що в Україні наближається нова революція.

"Їм (владі) не вдалося зламати Юлію Тимошенко ані залякуваннями, ні судами, ані тюремним ув’язненням, ані тортурами, і тому вони вдаються до ще гірших речей, таких як переслідування моєї особи та інших членів сім’ї", - цитує Олександра Тимошенка газета "Лідове новіни".

"Я не хочу давати Януковичу більше можливості тиску на лідера опозиції, а політичний притулок – це для мене єдиний спосіб домогтися цього", - додав він.

У інтерв’ю Радіо "Свобода" Олександр Тимошенко також зазначив:

"З Чеською Республікою в мене давня співпраця. Крім того, нами в грудні 2011 року були подані документи в Празі на реєстрацію міжнародної громадської організації "Батьківщина". Крім цього, Чехія – це країна, де, на відміну від України, забезпечується повага прав і свобод людини".

"Я вдячний Чеській Республіці за цей крок (надання притулку) і буду все робити від мене як громадянина України залежне для зміцнення економічних зв’язків Чехії та України", - заявив він.

Як відомо, Олександр Тимошенко 6 січня отримав політичний притулок у Чехії.

За даними ЗМІ, зокрема ТСН, він має у Чехії бізнес та нерухомість – будинок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News