Екс-губернатора Черкащини прогнали з Конча-Заспи

П'ятниця, 10 лютого 2012, 12:39

Екс-губернатор Черкаської області Вадим Лєшенко повинен здати держдачу в Конча-Заспі.

Таке рішення виніс Вищий спеціалізований суд, повідомляє "Дело".

Так, суд дозволив Держуправлінню справами розірвати договір оренди будинку в Конча-Заспі з Лєшенко. Останній отримав дачу в оренду в 2003 році терміном на 49 років, як тільки став губернатором Черкаської області.

За інформацією видання, справу розглядав брат генпрокурора - Микола Пшонка, який обіймає посаду заступника голови Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Судова тяжба між екс-губернатором і Держуправлінням справами при президенті за будинок в елітній Конча-Заспі тягнулася з 2007 року.

В управлінні прийшли до висновку, що екс-губернатор не повинен був селитися в Конча-Заспі, оскільки відповідно до постанови уряду № 1210 від 6 серпня 2003 року не входить до переліку категорій посадових осіб, які мають на це право.

Крім того, Держуправління наполягає на тому, що Лєшенко кілька разів пропускав терміни сплати за оренду будинку і не застрахував приміщення.

Лєшенко відмовився віддавати дачу, і Держуправсправами у 2007 році подало позов до Голосіївського районного суду Києва. Екс-чиновник звернувся до суду із зустрічним позовом.

Восени 2010 року суд став на сторону Держуправління справами.

Екс-губернатор подав апеляцію. Але навесні 2011 року Апеляційний суд Києва підтвердив законність рішення суду першої інстанції.

Тоді Лєшенко звернувся до Вищого спеціалізованого суду, але і той відмовив йому. Його рішення оскарженню не підлягає.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування