Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко: статус політв’язня мало що змінить для Тимошенко

Неділя, 12 лютого 2012, 09:09

Статус політичного в’язня не додасть екс-прем’єру Юлії Тимошенко прав на участь у виборах.

Про це кореспонденту УНІАН у Харкові сказав захисник Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко.

"Статус політичного в’язня – ні. Статус політичного в’язня вчергове підкреслить ставлення всього цивілізованого світу до справи Тимошенко, але це ставлення і так є очевидним", - сказав він.

"Отримання статусу політичного в’язня є питанням технічним у цій ситуації, просто для того, щоб це зафіксувати, і не більше того. Буде цей статус досягнуто чи не буде - весь світ визнав це політичними переслідуваннями", - сказав Власенко.

Власенко також підкреслив, що Тимошенко виступає проти участі фахівців міністерства охорони здоров’я у міжнародній комісії лікарів, яка найближчим часом її оглядатиме.

"Ми говоримо про те, що Тимошенко вчора вкотре подала заяву про те, що вона не хоче бачити лікарів міністерства охорони здоров’я, вона їм не довіряє. Якщо у складі комісії будуть лікарі МОЗ, звичайно ж, одразу Тимошенко заявить про те, що вона не хоче, щоб її обстежували лікарі МОЗ, але вона, звичайно, радо погодиться на те, щоб її обстежили будь-які незалежні лікарі, у тому числі й іноземні спеціалісти, про яких говорять", - сказав Власенко.

Водночас він наголосив, що Тимошенко продовжує наполягати на допуску до неї доктора медичних наук, професора Миколи Поліщука, якому вона довіряє.

10 лютого у Харкові громадські активісти та опозиційні політики підписали звернення до Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо визнання політв’язнями Тимошенко та Юрія Луценка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...