Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Червоний хрест відмовився обстежити Тимошенко

Понеділок, 13 лютого 2012, 08:22

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста відмовилися брати участь у медичному обстеженні екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це сказав представник московського офісу, що координує діяльність організації в Росії, Білорусії, Україні Молдавії, Монік Нанхен, передає "Комерсант-Україна".

"Можна сказати, що ми самі відмовилися від участі в цій програмі. На даний момент складається враження, що наша присутність буде надлишковою",- сказав він.

Нанхен підкреслив, що українська влада вже проінформована про це рішення.

Водночас в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заступник генерального секретаря - завідувач міжнародним відділом Товариства Червоного Хреста України Валерій Серговський зазначив, що Червоний Хрест не відмовлявся від участі в обстеженні Тимошенко, але в Україну поки не прибудуть.

"Представники Міжнародного хреста погодили з урядом України і сім'єю Тимошенко, що на час, коли вони (канадські і німецькі фахівці) будуть проводити обстеження, Міжнародний комітет не бачить необхідності бути присутнім при цьому. Але якщо виникне необхідність, то тоді вони будуть займатися тим, що обіцяли", - сказав він.

За словами Серговського, "якщо держава і структури, які відповідають за це питання, і родичі Тимошенко, і вона сама визнають за необхідне (участь фахівців Червоного Хреста), то тоді проблем не буде".

Як відомо, Червоний хрест був єдиною організацією, запрошеною стороною колишнього прем'єра для участі в міжнародному консиліумі, що збереться в Качанівській жіночій виправній колонії із приводу стану здоров'я Тимошенко.

Уряди Канади й Німеччини за власною ініціативою запропонували допомогу своїх медичних фахівців, на що Юлія Тимошенко відповіла згодою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування