Томенко переконаний, що судити треба всіх "тушок"

Понеділок, 13 лютого 2012, 20:52

Судити лише депутатів Ігоря Рибакова і Романа Забзалюка, які приймали участь у перекупці народних депутатів, буде неправильно.

Таку думку озвучив віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко в ефірі 5 каналу.

"Судити треба тих народних депутатів, які, наприклад, створили парламентську більшість, хоча до того були в парламентській більшості на підтримку уряду Тимошенко", - зазначив політик.

"Думаю, що з чоловік 70 тоді треба зняти депутатську недоторканість, тих людей, які продемонстрували політичну корупцію, тому що вони вибирались за одні програми, зрадили виборців, перейшли в іншу (фракцію)", - уточнив БЮТівець.

"Або 70, а двох - це неправильно", - підсумував він.

Як відомо, 23 грудня 2011 року Забзалюк вийшов зі складу фракції "БЮТ-Батьківщина", а 10 січня увійшов до складу депутатської групи "Реформи заради майбутнього".

8 лютого Забзалюк заявив, що його вихід з фракції "БЮТ-Батьківщина" був підпорядкований головній меті - провести розслідування планів провладної більшості та їх мотивів щодо утворення "тушкової метастази у Верховній Раді".

Депутат оприлюднив аудіозаписи, на яких чутно голоси, схожі на Забзалюка і лідера групи "Реформи заради майбутнього" Ігоря Рибакова. В ході розмови Забзалюку запропонували гроші за його перехід і діяльність проти "Батьківщини".

Забзалюк ініціюватиме створення слідчої комісії у Верховній раді з тим, щоб розслідувати оприлюднену ним інформації про передачу грошей за перехід до групи "Реформи заради майбутнього".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування