Кірєєва у лютому судитиме Вищий адмінсуд

Вівторок, 14 лютого 2012, 12:34

Вищий адмінсуд розгляне позов БЮтівця Юрія Одарченка з приводу законності призначення Родіона Кірєєва суддею Печерскього райсуду Києва.

Про це повідомляє прес-служба київського осередку "Батьківщини".

Розгляд справи відбудеться 28 лютого о пів на 11 ранку, і відбудеться у приміщенні Вищого адмінсуду за адресою Московська, 8, корп. 5.

За твердженням позивача, Кірєєв був незаконно призначений на посаду судді  Печерського районного суду, оскільки під час його переведення з Березанського районного суду Київської області він не складав необхідного кваліфікаційного іспиту, не було опубліковано інформацію про його переведення у пресі, а також не було проведено конкурсу на заміщення посади.

Крім того, на переконання Одарченка, було порушено процедуру переведення судді. За його інформацією, Кірєєв подав заяву про переведення не до кваліфікаційної комісії, як цього вимагає закон, а безпосередньо до президента, який і задовольнив його прохання.

Раніше Одарченко вже звертався із позовом щодо незаконності обіймання Кірєєвим посади судді до ВАСУ, але тоді позов був залишений без розгляду.

У випадку задоволення позовних вимог вирок Родіона Кірєєва відносно екс-прем’єра Юлії Тимошенко стане незаконним, оскільки буде визнаний як такий, що ухвалений неповноважним суддею.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування