Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС не підпише "найбільш далекосяжну" угоду без волі для Тимошенко

Вівторок, 14 лютого 2012, 16:59

Комісар ЄС з питань розширення й політики сусідства Штефан Фюле переконаний, що у справі проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко є помилка.

Про це він розповів в інтерв’ю "Euronews".

"На нашу думку, у справі проти неї (Тимошенко) є якась помилка. Людину посадили у в‘язницю за виконання політичної відповідальності, на підставі двох статей кримінального кодексу, який бере коріння від радянського законодавства 1960-х років", - зазначив Фюле.

"Не цього ми очікуємо від країни з європейськими прагненнями, країни, яка прагне підписати найбільш далекосяжну з усіх угод, про які ЄС вів переговори із своїми партнерами", - підкреслив він.

На думку Фюле, "від президента, від влади залежить, як найефективніше вирішити це питання в існуючих правових рамках, конституційних рамках".

Фюле наголосив, що для підписання та ратифікації угоди Україна мусить дотримуватися політичних умов.

"Зловживання судочинством у політичних цілях, як це відбувається у справі колишнього прем‘єр-міністра і низки колишніх політиків, є ознакою слабкого верховенства права в Україні. Тож Україні потрібно зробити багато чого для успішного завершення цього процесу, для того, щоб ми змогли отримати вигоду з нових відносин, які передбачає Угода про асоціацію", - сказав комісар ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...