Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сайт "Дорожній контроль" закрили, щоб мовчав про "війну" з "Коброю"?

Середа, 15 лютого 2012, 16:47

Сайт "Дорожній контроль" закрили через інцидент зі співробітником спецпідрозділу "Кобра", який стався на трасі Ялта – Алушта влітку минулого року.

Про це розповів власник сайту "Дорожній контроль" Ростислав Шапошніков в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ".

"Ситуація з інспектором "Кобри" Геннадієм Гетьманцевим трапилася влітку 2011 року... У Криму, на трасі Ялта - Алушта, на одному з постів ДАІ ми вирішили перевірити, як виконується інструкція тодішнього міністра внутрішніх справ Могильова: вона мовила про те, що на постах ДАІ, які поновили свою роботу, автолюбителі можуть зупинитися, відпочити, випити чаю, сходити в туалет і т.д.", - повідомив він.

"Після зупинки на тому посту до нас підійшов інспектор Гетьманцев зі словами: "Сіли й поїхали далі". На наші питання про причини такої вимоги співробітник "Кобри" не став відповідати й лише повторив, щоб ми очистили майданчик", - згадав Шапошніков.

За його словами, Гетьманцев переплутав його з учасником інциденту з "телячою мовою" і став пригадувати той скандал в Одесі, який стався в січні минулого року.

"На моє запитання, чи можна скористатися туалетом, Гетьманцев відповів заперечно: "Я вам забороняю ходити тут у туалет!" Після цього, він зажадав пред’явити документи, не пояснюючи причин. Потім почалися розмови про те, що машина, подібна до нашої, значиться у викраденні… У підсумку, враховуючи нездорове розжарення обстановки, нам довелося пред'явити документи й ми поїхали", - сказав Шапошніков.

"По приїзду в Київ ми розмістили відеозапис кримського інциденту в Інтернеті, а я написав скаргу в МВС на ім'я міністра. У результаті керівництво відомства ухвалило рішення притягнути Гетьманцева до дисциплінарної відповідальності, він був визнаний винним у виникненні конфліктної ситуації", - зазначив він.

Через місяць після цього, у вересні, за словами Шапошнікова, Гетьманцев подав на нього позов до суду, у якому вимагав прибрати з сайту "Дорожнього контролю" відео й статтю про себе.

Власник сайту підкреслив, що "Дорожній контроль" закрили на час розгляду позову через те, що під його матеріалами, "як і будь-якого іншого інтернет ресурсу", читачі могли залишати анонімні коментарі, – і під тим матеріалом вони були негативними.

За словами Шапошнікова, тепер "будь-який сайт може бути закритий тільки на підставі того, що якась анонімна людина напише негативний відгук на адресу якогось чиновника".

Він нагадав, що за законодавством України, представник влади має право лише вимагати спростування інформації, а не видалення.

"Зараз між нами й "Коброю" ведеться дуже серйозна юридична війна. Сайт закрили для того, щоб ми не могли сповіщати про це людей", - сказав Шапошніков. 

"Рішення суду про припинення роботи сайту ми збираємось оскаржити. Ми ще не отримали офіційних документів про таку санкцію, але щойно паперу будуть у нас, ми подамо апеляцію", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: