Тимошенко прочитала "лист" німців, і дала його іншим лікарям

Середа, 15 лютого 2012, 19:18

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко о 18.45 в середу була ознайомлена з результатами медичного обстеження, проведеного у вівторок німецькими лікарями.

Про це повідомили в Державній пенітенціарній службі України.

Там також відзначили, що від проведення лабораторного аналізу крові Тимошенко продовжує відмовлятися.

В свою чергу голова комісії, заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко в середу в Харкові повідомила, що екс-прем'єр дала згоду на те, щоб з попередніми висновками щодо стану її здоров'я, зробленими німецькими лікарями, були ознайомлені всі члени міжнародної комісії.

"Така згода була підписана", - цитує Моїсеєнко "Інтерфакс-Україна".

За її словами, попередні висновки німецьких лікарів були передані в середу Тимошенко її лікуючим лікарем з пенітенціарної служби в присутності канадських лікарів.

Крім того, екс-прем'єра просили дати згоду на ознайомлення українських лікарів з висновками іноземних колег, Тимошенко пішла на це.

Однак, за словами Моїсеєнко, затримка в продовженні обстеження екс-прем'єра канадськими лікарями, викликана саме тим, що вона вирішувала, давати згоду чи ні.

За словами глави комісії, на даний момент канадські фахівці продовжують роботу.

"Попередніх висновків вони поки не зробили, ми просимо їх по можливості прискоритися", - сказала Моїсеєнко.

Вона зазначила, що до закінчення обстеження Тимошенко треті особи не будуть допущені до екс-прем'єра.

Як пояснив начальник управління охорони здоров'я Госпенітенціарной служби Євген Поляков, обмеження в побаченнях із захисником і дочкою Тимошенко під час роботи медкомісії пов'язані "з міркуваннями безпеки".

До тих пір, поки комісія буде працювати, екс-прем'єр не зможе з ними зустрітися.

Як повідомлялося, в Україну для обстеження Тимошенко прибули два лікаря з Німеччини і три з Канади. До складу комісії також були включені українські медики.

Лікарі з Німеччини у вівторок ввечері завершили медичне обстеження стану здоров'я екс-прем'єра і покинули Україну, залишивши свій висновок в запечатаному конверті до висновків своїх канадських колег.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування