Луценко: Янукович переміг, бо Ющенко натиснув на спостерігачів

Четвер, 16 лютого 2012, 12:38

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звинувачує екс-президента Віктора Ющенка у тиску на закордонних спостерігачів на користь Віктора Януковича під час виборів 2010 року.

Про це він заявив у своєму останньому слові в судовому процесі в четвер.

За його словами, Ющенко особисто телефонував президенту Грузії Михайлу Саакашвілі з вимогою відкликати грузинських спостерігачів з Донецька, які мали проконтролювати відсутність фальсифікацій на президентських виборах.

"Якби Ющенко особисто не подзвонив Михайлу Саакашвілі з вимогою відкликати спостерігачів з Грузії, які висадилися в Донецьку, ніякого президента Януковича не могло було в натурі", - заявив Луценко.

"Він особисто вимагав зняти спостерігачів, щоб явка на Донбасі як завжди була 98%, намальована, звичайно", - додав екс-міністр внутрішніх справ.

"Янукович прекрасно знає, хто саме запрошував цих спостерігачів. Їх запрошував я", - зазначив Луценко.

Він також додав, що МВС разом з ЦВК викреслили понад мільйон мертвих душ зі списків, складених проянуковичськими виборчими комісіями на Сході та Півдні України. Також, за його словами, МВС не допустило друку додаткових бюлетенів на приватній друкарні в донецькій області та заборонило підвезення проплаченого електорату в день виборів.

"Згадайте як Янукович перед виборами хвалився з усіх телеекранів розривом між ним і Тимошенко у 10-15%. У підсумку реальний показник відриву склав 3%, тому позиція МВС дорого коштувала Партії регіонів", - зазначив він.

Як відомо, під час першого туру президентських виборів в Україну прибула група Грузинських спостерігачів. Вони спостерігали за виборами у Донецьку.

Тимошенко стверджувала, що ці люди були зареєстрованими спостерігачами. Партія Регіонів переконувала всіх, що це спеціально навчені бойові формування, які можуть розіграти силовий сценарій у разі потреби.

Під час першого туру виборів, який відбувся 17 січня, Луценко був міністром внутрішніх справ. Однак до другого туру, який відбувся 7 лютого, він вже був звільнений з цієї посади.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News