У Януковича показали його літак, але не весь

П'ятниця, 17 лютого 2012, 07:40

Поставка в Україну літака Airbus А-319-115- XCJ відбулася в червні 2010 року, а у липні Державне авіапідприємство "Україна" розпочало його використання.  

Про це повідомляє прес-служба президента Віктора Януковича.

Літак було придбано в жовтні 2007 року. В січні 2008 року літак був відправлений до Далласа (штат Техас, США) на дооблаштовування салону. Інтер’єрні рішення пропонувала фірма-виконавець за погодженням із замовником.

 

Для облаштування салону А-319-115 використані стандартні матеріали, які за міжнародними правилами авіабезпеки дозволено застосовувати на літаках.

Йдеться про пластик, тканину, шкіру, шкірозамінник із рядом спеціальних характеристик – насамперед це негорючість (або слабка горючість), властивість до самозатухання. 

"Саме через ці особливі якості вартість таких матеріалів є вищою за звичайні", - наголошує прес-служба. Такі ж матеріали застосовуються в рейсових літаках, у тому числі авіакомпаній України.

"Інтер’єр літака витриманий у бежевих тонах. Всі металеві деталі салону виконані з алюмінію, частина з них -  з жовтим напиленням. Дорогоцінні метали не використовувалися", - зазначано в повідомленні.

У літаку немає скляних дзеркал – їх функцію за нормами авіабезпеки виконують відполіровані до дзеркального блиску тонкі металеві пластини. Це – одна з міжнародних вимог з авіабезпеки.

Салон ділиться на кілька зон, серед яких: приміщення першої особи, салони для членів делегації та супроводжуючих осіб.

Президентський відсік складається з робочого кабінету (приблизно 3х3 кв. м), місця для відпочинку (приблизно 2х2,5 кв. м) та санвузла. Килимове покриття  аналогічне до тих, які використовують для облаштування салонів бізнес-класу міжнародні авіакомпанії, повідомляє прес-служба.

У робочому кабінеті Глави держави розташовані три крісла, диван, робочий та журнальний столи. М’які меблі обшиті шкірою, стіни – тканиною, столи пластикові, покриті ламінатом з імітацією під лаковане дерево.

У санвузлі встановлено душову кабину, алюмінієву сантехніку. На крани нанесене жовте напилення. Дорогоцінні метали не використовувалися.

У салоні для офіційних делегацій встановлено 12 крісел, оббитих шкірою та шкірозамінником. У салоні для супроводжуючих осіб крісла обшиті шкірозамінником.  Крісла у цих двох салонах розміщені рядами, як на рейсових літаках.

 

Кухонний відсік літака стандартний для  літаків сімейства Airbus. Він не передбачає можливості приготування на борту їжі – йдеться лише про її зберігання в холодильниках та розігрівання. Меню аналогічне харчовим наборам бізнес-класу, які використовуються на звичайних комерційних рейсах.

Прес-служба також навела деякі фотографії літака, однак серед них немає ані фото кабінету президента, ані місця для відпочинку, ані санвузла президента.

 

 

У прес-службі додали, що "фотографії усіх відсіків цього літака  неможливо розмістити у відкритому доступі з питань безпеки". 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування