Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

АП обурюється: суд відпускає декриміналізованих, а "мудрі" оскаржують

П'ятниця, 17 лютого 2012, 11:45

Адміністрація президента стурбована випадками оскарження правоохоронними органами рішень судів про звільнення громадян з-під арешту і закриття кримінальних справ за декриміналізованими злочинами.

Про це повідомив радник президента - керівник головного управління АП з питань судоустрою Андрій Портнов під час спільного засідання ради суддів і ради суддів загальних судів.

"Не всі, особливо це стосується правоохоронних органів, зрозуміли ідеологію цього закону", - сказав він, цитують "Українські новини".

"Окремі правоохоронці, це стосується Львівської області, не зрозуміли, що своїми діями можна дискредитувати ініціативи, які в державі вже діють", - заявив Портнов.

"Коли навіть за декриміналізованими статтями Кримінального кодексу в деяких вистачає мудрості подавати апеляційні скарги на рішення судів щодо звільнення з-під варти і закриття кримінальних справ", - обурився він.

За словами Портнова, подібні випадки також є і в Київській області.

Як відомо, 17 січня набув чинності закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гуманізації відповідальності за правопорушення в сфері господарської діяльності)".

Він передбачає декриміналізацію низки економічних злочинів і заміну кримінальної відповідальності за низку злочинів на адміністративну. Також законом змінено порядок застосування такого запобіжного заходу, як застава.

9 лютого Портнов повідомив, що на рахунки Державного казначейства надійшло 88 млн гривень внаслідок набуття чинності законом про декриміналізацію економічних злочинів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування