Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Сирна війна" скоро закінчиться?

П'ятниця, 17 лютого 2012, 12:41

"Сирна вiйна" мiж Україною та Росiєю може закiнчитися досить швидко, прогнозує виконавчий директор Мiжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

"Тримати обмеження в тривалiй перспективi не вигiдно нi однiй, нi iншiй сторонi. Моє очiкування, що в досить короткiй перспективi ця сирна баталiя закiнчиться", - сказав вiн на прес-конференцiї в Києвi в п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Водночас експерт не виключив, що виникне якийсь iнший конфлiкт - обмеження на ввезення iншої української продукцiї до Росiї.

На думку Устенка, у короткостроковiй перспективi заборона на ввезення українських сирiв до Росiї буде вигiдна українським споживачам, оскiльки українськi пiдприємства переорiєнтовувалися на внутрiшнiй ринок, що викличе зниження цiн на сирну продукцiю.

Але у довгостроковiй перспективi, оскiльки українськi експортери не в змозi продавати свою продукцiю на мiжнароднi ринки, це може мати негативнi наслiдки.

Також експерт висловив думку, що сирний конфлiкт мiж Україною та Росiєю "лежить не в економiчнiй площинi, а в геополiтичнiй". "Росiйськiй Федерацiї напередоднi виборiв важливо показати, що Україна є абсолютно керованою, принаймнi через неринковi адмiнiстративнi заходи дiї", - сказав Устенко.

Як повiдомлялося, Росспоживнагляд почав вилучати з обiгу в Росiї та призупинив ввезення до РФ сирiв українських виробникiв ПП "Прометей" (Чернiгiвська область), АТ "Пирятинський сирзавод" (Полтавська область) i ТОВ "Гадячсир" (Полтавська область).

За словами керiвника вiдомства Геннадiя Онищенка, ця продукцiя не вiдповiдає росiйським вимогам технiчного регламенту на молочну продукцiю та молоко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування