Власенка під "погрозами розстрілу" не пускали до Тимошенко. Бо перерва

П'ятниця, 17 лютого 2012, 13:34

Охорона Качанівської колонії, погрожуючи стрільбою, не пускала на територію закладу захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка.

Про це повідомляє "Харків. Коментарі".

"Я прямо запитав охоронця: "Ви будете стріляти?", на що він мені відповів: "Так", - зазначив Власенко.

Захисник підкреслив, що за законодавством має право безперешкодно потрапляти на територію будь-якої пенітенціарної установи.

За словами адвоката, на територію колонії він потрапив лише після того, як пригрозив поскаржитися генпрокурору Віктору Пшонці.

"Генеральний прокурор Віктор Пшонка, розберіться зі своїми підлеглими", - звернувся він.

Станом на 14:34 Власенко вже був на території колонї.

Згодом прес-секретар Управління Державної пенітенціарної служби у Харківській області Юрій Чумак пояснив журналістам, що ВЛасенка не пускали до колонії тому, що в той час там була перерва для відвідувачів.

"Я уповноважений керівництвом колонії повідомити, що пан Власенко сьогодні був зранку в установі і безперешкодно до неї зайшов. Зараз він знаходиться в 54-й колонії, ніхто йому не заважає", - цитує Чумака УНІАН.

"Щодо того періоду – з 13:00 до 14:00 – в Качанівській виправній колонії, як і в інших виправних закладах, (він) визначений як перерва. Під час перерви, звісно, жодна людина не може дістатися в колонію. Про це було зауважено пану Власенку. О 14:00 перерва скінчилась, і він безперешкодно зайшов до установи", - сказав представник карального відомства.

Чумак не підтвердив і не спростував інформацію про те, що охоронець колонії погрожував Власенку відкрити вогонь на ураження. "В даному разі ніяких фантазій з цього приводу я не допускаю", - сказав він.

Чумак припустив, що за фактом інциденту з Власенком адміністрація колонії проведе перевірку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування