Депутат Європарламенту приїде проконтролювати лікування Тимошенко

П'ятниця, 17 лютого 2012, 19:16

Депутат Європарламенту, чешський лікар Зузана Ройтова збирається скоординувати роботу міжнародного групи лікарів для початку лікування Юлії Тимошенко в Україну.

Про це вона повідомила в інтерв’ю "Радіо "Свобода".

На прохання чоловіка Тимошенко Олександра Ройтова займались формуванням незалежної міжнародної групи лікарів для обстеження стану здоров’я екс-прем'єра України.

"Збираюся в Україну цієї неділі. Чеські лікарі зі мною не поїдуть. Я в Україні зустрінусь з деякими людьми з тим, щоб допомагати родині пані Тимошенко підтримувати стан її здоров’я. А головне - щоб налагодити безперервне лікування, щоб не сталось так, що зараз усе зупиниться", - заявила депутат.
 
Ройтова також розповіла, що просила про зустріч з Тимошенко, але їй відмовили.

"Я про це просила, однак мені сказали, що це неможливо. Знаю також, що й іншим людям, які просили зустрічі, чи то були посли, чи інші відомі політики, то з них ніхто до пані Тимошенко не дістався", - уточнила вона.
 
Європаламентар заявила, що лікарів, які були в групі, що обстежувала Тимошенко, "протягом тижня, може, десяти днів, перевіряли".

"Українська сторона зажадала їхні дипломи й сертифікати. Це є цілком абсурдне ще й тому, що один із них є професором, інша займається викладацькою роботою. Це, звичайно, компетентні люди", - зазначила Ройтова.
 
Вона також назвала "вигадками" чутки про те, що Чехія може стати місцем лікування чи проведення операції Тимошенко.

"Це, звичайно, вигадки, які мають метою завдати шкоди доброму імені Чехії… Щодо стану здоров’я чи допомоги пані Юлії Тимошенко, то мене попросили особисто, як лікаря, організувати, допомагати і координувати ці справи. Тобто, я можу цілком спростувати всі чутки про те, що готується проведення якоїсь операції в Чеській Республіці", - запевнила депутат.

Як відомо, 14-15 лютого Тимошенко оглянула комісія в складі трьох канадських і двох німецьких лікарів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування