Європейський суд заслухає справу Луценка у квітні

Понеділок, 20 лютого 2012, 09:02

Європейський суд із прав людини призначив на 17 квітня публічні слухання за позовом екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Відповідні повідомлення з суду отримали адвокати екс-міністра Ігор Фомін та Валентина Теличенко, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

У відкритому режимі суд розгляне законність затримання та арешту заявника, а також "використання системи правосуддя проти Юрія Луценка з метою усунення його від політичного життя в Україні та недопущення до парламентських виборів 2012 року", йдеться у повідомленні.

"Суд надзвичайно вимогливий до доказів, на основі яких виносить рішення. Але зважаючи на те, що Парламентська Асамблея Ради Європи нещодавно ухвалила резолюцію, якою визнала політичний характер переслідування опозиціонерів, я впевнений, що ми зможемо це довести і Європейському суду", - наголосив Фомін.

Крім того, Теличенко сказала на брифінгу, що на сайті Євросуду буде пряма трансляція слухань, повідомляє УНІАН.

"Публічні слухання проводяться відкрито й, очевидно, буде пряма трансляція на сайті Європейського суду, а також не забороняється трансляція на інші сайти", - зазначила вона.

При цьому Теличенко зазначила, що рішення Європейського суду є таким, що визначає, чи було порушення Європейської конвенції, але не дає оцінку щодо виправдання або звинувачення особи.

Водночас адвокат зауважила, що Євросуд у деяких випадках надає вказівку про необхідність звільнення особи з-під варти, а також зазначає, що процес має відбуватись з усуненням порушень.

Як відомо, заяву Луценка до Європейського суду було подано в січні 2011 року. Суд встановив режим пріоритетного розгляду справи. Уряд України у своїх запереченнях, поданих до суду, наполягав на законності арешту Луценка та заперечив політичні мотиви.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...