Нацкомісія з моралі не чіпатиме автора вірша "Убий під…са"

Понеділок, 20 лютого 2012, 15:48

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі не даватиме оцінку віршу львівського поета Юрія Винничука "Убий п…са".

Про це на прес-конференції в Києві повідомив голова Нацкомісії Василь Костицький, пише УНІАН.

Він зазначив, що Генпрокуратура звернулась до Комісії з проханням дати відповідну оцінку в зв’язку з наявністю у них звернення народного депутата Леоніда Грача, який обвинувачує Винничука у поширенні порнографії і закликах до насилля.

За словами Костицького, у зверненні щодо цього вірша немає нічого, що б відносилось до відання комісії.

"Це (відання комісії) пропаганда насильства, не заклики "убий когось, невідомо кого, до речі", а пропаганда насильства, пропаганда алкоголізму, фашизму", - пояснив він.

"Ми не інквізиція, ми не суд, ми не правоохоронні органи. Предметом діяльності Комісії є тільки оприлюднена інформаційна продукція", - сказав він.

Як повідомлялося, скандал довкола творів Винничука розгорівся після того, як він під час "Ночі еротичної поезії" у Львові прочитав власний вірш "Убий п…са".

Після цього депутат Грач звернувся до Генпрокуратури з обвинуваченням на адресу Винничука у поширенні порнографії і закликах до насилля. Як вважає депутат, автор у вірші "Убий п…а" закликає убивати представників секс-меншин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування