Опозиція хоче поговорити з Януковичем по-чоловічому

Вівторок, 21 лютого 2012, 10:19

Фракція БЮТ вимагає зустрічі з президентом Віктором Януковичем для обговорення дій по реалізації резолюції ПАРЄ.

Про це з трибуни парламенту заявив віце-спікер Микола Томенко.

"Фракція БЮТ вимагає від Віктора Януковича забезпечити невідкладну зустріч з керівництвом нашої фракції, щоб обговорити, як він збирається виконати рішення ПАРЄ та допустити до виборів Тимошенко, Луценка та інших політичних в'язнів", - заявив він.

"Ми хочемо поговорити не як політики, а як а як державні діячі, українці і чоловіки", - додав Томенко.

"Я переконаний, що президент не знає реальної ситуації в країні, що робить його команда, тому я думаю, що така розмова буде корисна не лише для України, а й для нього", - додав він.

Томенко також додав, що фракція "Батьківщина" вимагає у середу розглянути постанову, розроблену комітетом з питань закордонних справ, яка передбачає чіткий план дій щодо виконання резолюції ПАРЄ.

У свою чергу депутат від НУНС Арсеній Яценюк з трибуни парламенту оголосив заяву БЮТ і НУНС, у якій вони вимагають зустрічі з Януковичем.

Серед питань, які опозиція хоче обговорити з президентом, зокрема, є питання газових переговорів з Росією.

"До порядку денного сесії парламенту на п’ятницю внесений закон про приватизацію газотранспортної системи України. Ми вимагаємо відповіді від президента, які перемовини ведуться з Росією, що ми знову здаємо нашим російським партнерам, на яких умовах буде знижена ціна на газ і що відповідає Янукович новій-старій російській владі щодо участі України у Митному союзі і, вірогідно, у військовій організації під приводом Росії", - заявив Яценюк.

"Ми вимагаємо від президента дати відповідь на запитання, коли Україна підпише угоду з ЄС про політичну асоціацію та економічну інтеграцію?", - додав він.

Крім того, за словами Яценюка, опозицію турбують останні кадрові призначення.

"В Міноборони та інших силових відомствах говорять про те, що в Україні формується військова хунта, замішана на великому капіталі Партії регіонів. У нас питання: пане президенте, чи збираєтеся ви вводити надзвичайний стан в Україні?", - заявив він.

Яценюк також зазначив, що опозицію цікавить питання, "коли будуть підвищені пенсії і зарплати для вчителів і лікарів, коли будуть збільшені дотації".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування