Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова Росспоживнагляду звинуватив українських колег у ледарюванні

Вівторок, 21 лютого 2012, 10:13

Росія готова поновити завезення з України сирів, якщо вони будуть належної якості.

Про це заявив голова Росспоживнагляду Геннадій Онищенко на брифінгу в Москві у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми опублікували повний перелік документів, дали список вимог виробникам - будь ласка, привозьте, ми подивимося. Якщо це нас задовольнить, то поїдемо дивитися все виробництво", - сказав він.

При цьому російський чиновник заявив, що Мінсільгосп України "ледарює".

За словами Онищенка, Росспоживнагляд направив перелік документів, однак відповідь поки не отримана. У зв'язку з цим перелік документів був розміщений на сайті, щоб виробники могли б звернутися безпосередньо до російської санітарної організації.

На запитання, чи збирається Росія обмежувати ввезення інших українських сирів, голова Росспоживнагляду відповів: "Якщо будуть завозити поганий, то будемо".

Онищенко також заявив, що Російська санітарна служба вже найближчим часом готова спрямувати інспекцію на українські підприємства для контролю якості виробництва сиру.

"Ми були готові поїхати ще вчора (20 лютого)", - повідомив він "Інтерфаксу".

"У нас є бригади, які готові поїхати. Але ми поїдемо не просто так, а коли будемо знати, що це за підприємства. Може, ми взагалі не поїдемо, якщо нас не задовольнить документація", - заявив Онищенко.

За його словами, Росспоживнагляд чекає від українських виробників матеріали для документальної перевірки українських виробників, які постачають сир на ринок РФ.

Онищенко запевнив, що в "сирній проблемі" немає політики, і в цьому переконуються українські чиновники: "Вони уже все менше й менше її бачать".

"Дотримуватися російських законів - це політика?", - запитав він.

Раніше повідомлялося про трьох українських виробників, чиї сири заборонені до ввезення в РФ. Потім цей список був розширений.

Онищенко пояснював претензії до українського сиру тим, що він не відповідає російському техрегламенту на молоко й молочну продукцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування