Янукович вимагає обґрунтованих тарифів

Вівторок, 21 лютого 2012, 12:29

Президент Віктор Янукович вимагає до кінця цього року привести тарифи на житлово-комунальні послуги в усіх регіонах до економічно обґрунтованого рівня.

Про це він заявив на засіданні Ради регіонів у вівторок, повідомляє прес-служба президента.

"Я вимагаю, щоб до кінця 2012 року на місцевому рівні тарифи на послуги ЖКГ були приведені до економічно обґрунтованого рівня. Це спільна робота державного регулятора і місцевої влади", - сказав глава держави.

Янукович нагадав свою вимогу: тарифи повинні бути обґрунтованими і справедливими для населення.

"Не можна безлад і безгосподарність перекладати на людей", - підкреслив він і додав: там, де це відбувається, реакція має бути жорсткою.

"Ми повинні знайти кошти, а головне – механізми оновлення комунальної інфраструктури", - наголосив президент.

Янукович констатував, що платежів, які надходять від споживачів, для цього недостатньо. Тому в даному випадку слід застосовувати механізми державно-приватного партнерства.

Президент наголосив на необхідності реформування сфери ЖКГ і зазначив: сумний досвід цієї зими свідчить про критичний стан комунального господарства.

"На тлі зростання комунальних тарифів – це неприпустиме явище… Ми повинні забезпечити максимально ефективне використання кожної гривні комунальних тарифів", - сказав він.

Серед ключових напрямків впорядкування тарифної політики Янукович назвав технічне переоснащення та зменшення енерговитратності надання житлово-комунальних послуг.

Перспективними у цьому напрямі, на його думку, є пілотні проекти, спрямовані на економію паливно-енергетичних ресурсів, підвищення продуктивності енергетичного обладнання тощо.

Янукович також додав, що чекає від державних регуляторів пропозицій щодо оптимізації політики держави у сфері ЖКГ, обсягу та якості послуг тощо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування