Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин проспівав дифірамби Януковичу: "Україну зупинили на краю прірви"

Середа, 22 лютого 2012, 10:57

Голова Верховної Ради вважає головним досягненням двох років президентства Віктора Януковича те, що Україна уникла економічної катастрофи.

"Головне досягнення – вдалося утримати країну від економічної катастрофи", - заявив він в інтерв'ю газеті "Дело".

"Україну зупинили на краю прірви – падіння ВВП у 2009 році склало понад 15%. І тільки по закінченні двох років економіка стала реанімуватися, зросли її показники", - сказав Литвин.

Він також зазначив, що "практично завершено переговірний процес про створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом, відновлено діалог із Росією".

"Правда, тут є якийсь парадокс: з одного боку, у певних колах Росії розвився стереотип: після уходу "помаранчевої" команди всі проблемні питання україно-російських відносин будуть вирішуватися автоматично. Більше того, українська сторона буде беззаперечно випливати у фарватері російської політики", - зазначив спікер.

"З іншого боку, низка представників української влади розраховували, що через їхню проросійськість Росія "розкриє обійми" і піде назустріч усім нашим побажанням. І з одного, і з іншого боку такі ілюзії ніби рятували від необхідності серйозно думати й не менш серйозно працювати", - сказав Литвин.

Ще одним вагомим досягненням президентства Януковича він назвав "порятунок Євро-2012 ціною неймовірних зусиль, у першу чергу, шляхом масштабного фінансування з державного бюджету".

"Жодна країна не будувала такі грандіозні об'єкти за рахунок держкоштів! Утім, зараз треба припинити практику ухвалення законів із усілякими пільгами й преференціями "під Євро-2012". А також думати, як використовувати спортивні споруди після проведення континентальної першості", - визнав спікер.

При цьому він зазначив, що Верховна Рада не може здійснювати дієвий контроль над розподілом коштів на чемпіонат, а може лише "надати розголосу ту чи іншу інформацію" – але це буде сприйнято як відсутність "державної позиції".

Ще одним позитивним моментом 2 минулих років Литвин назвав "примірювання" давно назрілих реформ. "Влада ухвалила низку надзвичайно важких рішень. У тому числі й ті, які для неї "убивчі" в електоральному плані", - сказав він.

Про негатив спікер говорити не став: "Про нього напористо й з азартом говорить опозиція".

При цьому Литвин сказав, що на зустрічах із президентом він говорить про ситуацію "відверто, наскільки це можливо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: