Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хорошковського призначили відповідальним за "диво" - політолог

Середа, 22 лютого 2012, 20:49

Валерію Хорошковському на посаді першого віце-прем'єра належить зробити якесь "економічне диво".

Таку думку озвучив глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Призначення очікуване, прогнозоване... Тепер статус піднімається. Тобто вакансію в зв'язку з переходом Андрія Петровича Клюєва в Радбез (Рада національної безпеки і оборони України) потрібно було заповнити людиною досвідченим і здатним на якесь, нехай маленьке, але "економічне диво" , - сказав політолог.

За його словами, Клюєв на посаді першого віце-прем'єра був "робочою конячкою і тягнув на собі поточну роботу Кабміну", а задача Хорошковського "принципово інша".

"Він повинен стати економічним чудотворцем... У нього два надзавдання на найближчий рік - забезпечити з мінімальними втратами для країни і бюджету виплату боргів за зовнішніми запозиченнями", - висловив думку Фесенко.

"Друге завдання - знайти фінансові ресурси для соціальних програм перед виборами. Треба "підгодувати" виборців, щоб не соромно було прийти на вибори", - додав він.

Політолог підкреслив, що "обидва ці завдання вимагають якостей чудотворця".

"Тому, мабуть, повноважень міністра фінансів було недостатньо, і Хорошковський отримав карт-бланш у статусі першого віце-прем'єра", - підсумував Фесенко.

У свою чергу, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала також зазначив, що призначення Хорошковського було очікуваним.

"Це найбільш очікувана фігура, яка розглядалася, в тому числі політиками... Це призначення, як мені видається, оптимальне з того складу, який зараз є. Подивимося, як зможе себе проявити Валерій Іванович", - сказав він.

У той же час, за словами політолога, залишається незрозумілим, хто очолить міністерства фінансів та економічного розвитку, які залишилися без керівника.

"Це має бути людина, з яким новий віце-прем'єр повинен знайти варіанти співпраці і, найголовніше, - координації як Міністерства фінансів, так і Міністерства економічного розвитку. У такому випадку це буде посилення фінансово-економічного блоку, який повинен зіграти вирішальну роль щодо тих викликів, які є перед країною", - підкреслив Бала.

Як повідомлялося, президент Віктор Янукович в середу звільнив Хорошковського з посади міністра фінансів і призначив його першим віце-прем'єром.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить сусідів
00:15
Харків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
22:38
БоксБогачук: Якщо Ломаченко програє, то, напевне, завершить кар’єру
22:35
Tesla витратить 500 мільйонів доларів на розширення мережі зарядних станцій
Усі новини...
Реклама: