Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Справу Чорновола хочуть закрити

Середа, 22 лютого 2012, 22:28

Після майже 13 років слідства у справі смерті лідера Народного Руху В'ячеслава Чорновола прокуратура з'ясувала, що популярний тоді політик загинув у ДТП.

Водія Володимира Куделя, який був за кермом вантажівки, від зіткнення з якою навесні 1999-го року помер кандидат у президенти, обвинувачено у порушенні правил дорожнього руху.

Він свою провину визнав, повідомляє ТСН.

"Однак, попри зізнання, жодного покарання водій Куделя не понесе. І навіть обвинувачувального вироку не буде. Поки тривало слідство, збіг термін давності у цій справі. Адвокат підсудного просив закрити провадження вже сьогодні", - йдеться в сюжеті.

"На сьогоднішній день пройшло більше 12 років, а закон передбачає, що особу можна притягти до відповідальності протягом не більше як 10 років. Справу має бути закрито саме з формальних причин", - заявив адвокат Валерій Кузьменко.

Для родичів В'ячеслава Чорновола це означало б одне - втратити останню надію на те, що справу хоча б колись дорозслідують.

"Ми з самого початку настоювали, що це є терористичний акт проти державного діяча", - заявив Тарас Чорновіл.

Примітно, що на бік потерпілих у середу в суді, несподівано для Чорноволів, став і представник державного обвинувачення, який заявив про необхідність розглянути кримінальну справу у повному обсязі.

Як відомо, справу Чорновола неодноразово закривали, і знову відправляли на дорозслідування.

Минолого літа була проведена ексгумація тіла. І знову - нічого істотного не з'ясували.

"Проводити судове слідство - чи закрити провадження за терміном давності - суддя пішов думати до четверга", - зазначає телеканал.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування