Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комісар РЄ: Немає підстав не пускати Тимошенко й Луценка на вибори

Четвер, 23 лютого 2012, 08:52

Комісар Ради Європи Томас Хаммарбер заявляє, що немає підстав не допускати Юлію Тимошенко і Юрія Луценка до парламентських виборів.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті Комерсант.

"Якби на суді було доведено, що пані Тимошенко вчинила злочин, що унеможливлює її участь у виборах, тоді інша справа. Але я таких доказів дотепер не побачив", - сказав він.

"І з урахуванням фактів, які представлені на даний момент, я не бачу причин для відсторонення Тимошенко від виборів", - підкреслив Хаммарбер. 

"Виходи два. Або влада в ході чесного неупередженого судового процесу підтвердить, що Тимошенко дійсно вчинила злочин, або вона виходить на волю й бере участь у виборах", - додав він. 

Говорячи про Луценка, комісар зазначив, що з ним "ситуація така ж".

"Те, що я говорив про Юлію Тимошенко,- це питання коректності процедур. Караючи людину, у тому числі забороняючи їй балотуватися на виборах, українська влада повинна довести інкримінований їй злочин, а цього так і не сталося", - сказав він.

"Так що на нинішній стадії, якщо не будуть надані нові факти й нові докази, він (Луценко) має бути допущений до виборів", - заявив комісар. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...