Асоціації з ЄС не буде, якщо Тимошенко в тюрмі - посол Німеччини

Четвер, 23 лютого 2012, 09:04

Підписання договору про Асоціацію між Україною та ЄС мало ймовірно, якщо екс-прем'єр Юлія Тимошенко буде залишатися у в'язниці.

Про це заявив посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзет в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Останні роки ми щороку видавали від 100 тисяч до 115 тисяч віз. Причому ця цифра не змінилася незважаючи на те, що зараз багато країн - сусіди Україні - також видають шенгенські візи", - зазначив він.

При цьому посол зазначив, що після винесення обвинувального вироку екс-прем'єру Юлії Тимошенко, "ніяких змін у візовій політиці для звичайних українців не відбулося".

"У Німеччині виникло враження, що в діях проти уряду Тимошенко йдеться про виборчі процеси з політичною мотивацією. Причому це стосується не тільки Тимошенко, але і судового процесу проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценко. При цьому не береться до уваги принцип пропорційності", - розповів Гаймзет.

Оцінюючи перспективи євроінтеграції України, посол зазначив, що "швидкість, з якою Україна рухається по шляху інтеграції, залежить від неї самої".

"На зустрічі на вищому рівні в грудні йшлося про те, що підписання договору про Асоціацію можливо тоді, коли політичні умови, що перешкоджають цьому, будуть усунені", - уточнив він.

"Звичайно ж, важливим залишається питання безвізового режиму. Існує відповідний план дій. Уряд України працює над цим планом. Є прогрес по деяких напрямках, наприклад, у питаннях еміграції та реадмісії. Не такими обнадійливими є результати, пов'язані з надійністю документообігу, біометрією і боротьбою з корупцією", - додав Гаймзет.

При цьому оцінюючи перспективи підписання договору про Асоціацію в 2012 році, посол зазначив, що "все можливо, але було ясно сказано, за яких умов".

"Я не розраховую на підписання, якщо пані Тимошенко і надалі буде залишатися у в'язниці", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...