Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дочка Тимошенко закликала ОБСЄ зайнятися Януковичем

Четвер, 23 лютого 2012, 12:48

Організація з безпеки та співробітництва в Європі має провести розслідування фактів зловживань правовою системою режимом Віктора Януковича.

Такий заклик прозвучав з вуст дочки екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенії у четвер під час засідання Комітету з питань демократії, прав людини та гуманітарних питань Парламентської Асамблеї ОБСЄ.

"ОБСЄ може використати свої повноваження щодо проведення розслідувань, щоб вивчити ситуацію з правами людини в Україні і те, як постійно відбувається зловживання правовою системою нашої держави для виконання бажань Януковича", - цитує Євгенію офіційний сайт Тимошенко.

Дочка Тимошенко вважає, що світове суспільство повинно продемонструвати солідарність з тими, хто захищає демократичні цінності в Україні.

"Ще не запізно для моєї мами, ще не запізно для України, але темрява згущається. Тому ми закликаємо вас продемонструвати рішучість та солідарність щодо України заради нашого спільного демократичного майбутнього та свободи в Європі", - підкреслила вона.

"Ми можемо і будемо захищати наші права та свободи. І я думаю, що є практичні кроки, щоб допомогти нам, і ви можете застосувати їх не тільки заради моєї матері, але заради усієї України, яка дивиться на вас з надією", - заявила Євгенія.

Також дочка екс-прем'єра поінформувала учасників слухань про політичну ситуацію в Україні, переслідування опозиції та про стан здоров‘я і умови утримання Тимошенко у в‘язниці.

За її словами, побоювання відносно того, що матір можуть вбити у в‘язниці, зростають кожного дня.

"Члени ПА ОБСЄ висловили стурбованість у зв‘язку з ситуацією навколо Тимошенко та інших політв‘язнів в Україні та наголосили, що ці справи є політично-вмотивованими. На думку переважної більшості виступаючих, Тимошенко піддається катуванню у в‘язниці", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, у контексті майбутніх парламентських виборів в Україні йшлося про те, що лідери опозиції повинні мати право на повноцінну участь у політичному житті країни та взяти участь у виборах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування