П'ятьох людей на Майдані затримали через презервативи з Януковичем?

П'ятниця, 24 лютого 2012, 11:20

П'ятьох активістів з "Чорного комітету" та КУПРу затримали на Майдані Незалежності за розповсюдження презервативів із зображенням Януковича.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє один із затриманих Сергій Мельниченко.

"Щойно, під час доброчинної роздачі "Партії Кондомів" на Майдані мене та ще чотирьох "волонтерів" затримала міліція. Зараз їду в автозаку. Куди саме ще не знаю", - заявив Мельниченко.

Фото "Чорного комітету"

Окрім того, у п’ятницю зранку працівники кримінального розшуку міліції розпочали обшук громадян на Майдані Незалежності.

За словами активістів, на 24 лютого вони запланували акцію з роздачі біло-блакитних презервативів, присвячену другій річниці президента Віктора Януковича.

Фото "Чорного комітету"

"За годину до початку акції з доброчинної роздачі біло-блакитних презервативів працівники кримінального розшуку розпочали безпрецедентну акцію-облаву на активістів КУПРу і Чорного Комітету", - повідомляє прес-служба КУПРу.

Так, за словами прес-служби, одну з активісток захопили просто в "Макдональдсі" четверо кремезних чоловіків у цивільному і, показавши посвідчення кримінального розшуку, відібрали пакет з 250 коробками презервативів.

Вони наголосили, що дівчину намагалися затримати, але відвідувачі закладу швидкого харчування здійняли ґвалт, тож правоохоронці відступилися.

"Міліція люто виловлює не тільки тих, хто видається операм потенційним учасником акції з роздачі біло-блакитних презервативів, а й громадян, яким вдалося стати володарем колекційного виробу. Перевіряють сумки, пакети, зупиняють автомобілі і обшукують багажники. Ярославу, яку не змогли затримати в Макдональдсі, підкараулили на виході і все ж схопили та відправили до райвідділу", - розповіли у КУПРі.

Затримані активісти за гратами

Станом на 12:42 затримані доставлені в Шевченківський райвідділ міліції на Прорізній, 12.

В міліції "Українській правді. Київ" підтвердили інформацію про затримання 4 осіб.

"На них складені адмінпротоколи за статею 185/1 (порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). Їх акція не була санкціонована", - розповіли в міліції.

Про те, чи вилучали правоохоронці продукцію, яку роздавали активісти, у міліції відповісти не змогли.

Водночас голова КУПРу Мельниченко запевняє, що заявка на проведення акції була подана у четвер ввечері.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування