Адвокат про Луценка: Я побачив, що він невинний - його треба захищати

П'ятниця, 24 лютого 2012, 12:11

Захисник екс-глави МВС Юрія Луценка Олексій Баганець упевнений, що вирок його підзахисному буде обвинувальним, хоч і впевнений у його невинності.

Про це він сказав в інтерв'ю ЛІГАБізнесІнформ.

"Якщо виходити із правових підстав, то із цієї справи має бути один вихід - виправдувальний вирок і звільнення Луценка з-під варти", - сказав він.

"Але в нас інша ситуація. На сьогодні мені зрозуміло, що справа Луценка надумана, сфальсифікована й порушена на замовлення і носить ознаки політичної помсти. Так що, звичайно, я виправдувального вироку не чекаю", - підкреслив Баганець.

"Я чекаю обвинувального вироку. Якщо справа Луценка - це помста, то йому дадуть міру покарання, не пов'язану з реальним позбавленням волі. Якщо це політична розправа й політичне замовлення, то його позбавлять волі, щоб перешкодити брати участь у виборах", - упевнений адвокат.

У той же час він розповів, що на його думку, "вирок у чорновому варіанті готовий".

"Як судді його писали, чим керувалися - мені складно сказати. Я просто не знаю, звідки вони можуть взяти конкретні факти, які допоможуть їм сформулювати обвинувальний вирок", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, у яку суму обійшлися Луценку його послуги, він сказав:

"Надання нашим об'єднанням правової допомоги Луценку не є комерційним проектом".

"Звичайно, нам оплачують наші послуги, тому що ми робимо свою роботу, але ми не одержуємо якихось надзвичайних сум. Ми не в усі справи вступаємо, хоча до нас звертається чимало клієнтів. У цю справу я вступив тому, що бачив: людина невинна і її треба захищати", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News