Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Польщі зрозуміли, навіщо Януковичу рокіровки в уряді

Субота, 25 лютого 2012, 19:54

Президент Віктор Янукович останніми кадровими перестановками в уряді зміцнив свою позицію та готує перемогу Партії регіонів в парламентських виборах.

Таку думку висловив аналітик Центру Східних досліджень (OSW, Варшава) Тадеуш Ольшанський в спеціальному огляді, переданому УНІАН.

"Ці зміни збільшують контроль президента Януковича над найважливішими державними установами, а їх головною ціллю є підготовка перемоги у парламентських виборах (28 жовтня ц.р.) та запобігання серйозним громадським протестам", - написав експерт.

Він відзначив, що останні призначення є продовження розпочатих ще в листопаді минулого року та продовжених в січні цього перестановок кадрів, котрі де-факто привели до посилення позиції президента.

За словами експерта, більшість новопризначених керівників найважливіших у державі відомств - СБУ, МВС, Мінфін, Міноборони - не мають ні політичних амбіцій, ні політичних сил, які б їх підтримали, а є лише "довіреними особами" нинішнього президента.

Ольшанський також висловив думку, що нинішнього главу уряду Миколу Азарова може замінити призначений першим віце-прем’єром екс-глава СБУ та бізнесмен Валерій Хорошковський, котрий швидше за все відмовиться від деяких непопулярних проектів та буде намагатися заспокоїти протести, зокрема, підвищуючи соціальні виплати.

Експерт назвав переведення Андрія Клюєва в Раду Національної безпеки та оборони послабленням його позицій.

"Головним завданням Клюєва в РНБОУ буде підготовка Партії регіонів до осінніх виборів, що свідчить, що він все ще користується довірою Віктора Януковича", - резюмував аналітик.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування