"Регіонали" заздалегідь вербують незалежних мажоритарників?

Понеділок, 27 лютого 2012, 09:54

У незалежних мажоритарників збирають заяви про вступ до фракції Партії регіонів.

Про це заявила директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, повідомляє "ЛігаБізнесІнформ".

"Доводилося чути, що вже зараз у незалежних мажоритарників збирають заяви про вступ у майбутньому до фракції Партії регіонів", - зазначила вона.

Разом з тим, на думку Бекешкіної, парламентські вибори будуть лише репетицією президентських, і від їх результату кардинально нічого не зміниться.

"Верховна Рада у нас давно з законодавчої влади перетворилася на "виконавчу". У дуже виконавчу, я б навіть сказала. Після виборів у парламенті буде багато бізнесменів, а бізнес у нас дуже залежний - його легко можна притиснути .... Життя країни новий парламент не змінить. Воно може змінитися лише після президентських виборів", - підкреслила експерт.

Що стосується настроїв виборця, за словами Бекешкіної, явка на заході країни значно вища, ніж на сході.

"На заході не хочуть йти на вибори близько 12% виборців, на сході - понад 30%. На сході зіграло роль розчарування в "своїх регіоналах", - додала вона.

"Відповідно до нашого грудневого дослідження, яке збігається з вимірами колег, вперше рейтинг "Батьківщини" перевищив рейтинг Партії регіонів, хоч і не набагато - близько 1%. У неї 18%, у ПР - 17%. На третьому місці "Фронт змін" - майже 11% ", - зазначила Бекешкіна.

Водночас, за її словами, у комуністів - 8% підтримки, "УДАР" Віталія Кличка заручився 6% голосів, "Свобода" поки має близько 3% підтримки.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування