Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головний харківський бютовець пішов у відставку

Понеділок, 27 лютого 2012, 11:18

Керівник Харківської міської організації партії "Батькивщина" Андрій Руденко подав у відставку.

Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

Руденко перейшов у "Батьківщину" на початку 2010 року з партії "Наша Україна", де також займав посаду голови міської організації.

Колеги вважали його людиною близькою до колишнього глави Харківської обласної державної адміністрації Арсена Авакова, що знаходиться зараз у міжнародному розшуку. 

Слід зазначити, що з кінця 2011-го центр партійного життя "Батьківщини" перемістився з Києва в Харків.

Після переведення глави партії Юлії Тимошенко з Лук'янівського СІЗО в Качанівську жіночу виправну колонію, розташовану в Харкові, на місцеву партійну організацію лягли всі обов'язки по проведенню регулярних мітингів і акцій на підтримку лідера політичної сили. 

За словами народного депутата Володимира Філенка ("БЮТ-Батьківщина"), відставка керівника міської партійної організації пов'язана з карним переслідуванням Авакова, що підозрюється в незаконному відчуженні землі в період керівництва Харківською облдержадміністрацією.

 "Я Андрія Івановича (Руденка) знаю давно, він гарна людина, але не витримує тиску з боку влади. Ця ситуація нагадує приказку "Плив, плив, а біля берега потонув"",— сказав Філенко виданню.

"Андрій Руденко був активним представником команди Арсена Авакова, тому не виключено, що його вихід пов'язаний з оголошенням Авакова в міжнародний розшук. Однак говорити про його історичне значення для "Батьківщини" було би перебільшенням",— заявив народний депутат Валерій Камчатний (депутатська група "Реформи заради майбутнього").

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...