Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від суду домагаються відкритого процесу над Пукачем

Понеділок, 27 лютого 2012, 12:19

Низка журналістських організацій просять зробити судовий процес над Олексієм Пукачем відкритим.

Відповідну заяву 27 лютого зареєструвала представник "Репортерів без кордонів" Оксана Романюк, яка мала довіреність від профспілки "Медіафронт", повідомляє "Телекритика".

За словами Романюк, об 11.00 представник Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко мала заявити клопотання, щоб суд зробив засідання для ЗМІ відкритим.

"Сподіваємося, що суд зважить на наше прохання", - сказала представник "Репортерів без кордонів".

На 27 лютого призначені чергові слухання у справі Пукача.

30 січня на засіданні міжвідомчої робочої групи при президенті рух "Стоп цензурі!" та "Українська медіа-асоціація" за підтримки міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" оприлюднили заяву, в якій просили відкритого процесу над Пукачем.

Організації наголошували, що закритість судового процесу над Пукачем порушує права громадськості та потерпілих на отримання суспільно важливої інформації. Вони також стверджували, що закритість заважає журналістам виконувати їхні професійні обов'язки.

24 лютого Печерський райсуд Києва не взяв заяву українських та міжнародних журналістських організацій з приводу закритості судового процесу над Пукачем - колишнім генералом МВС, обвинуваченим у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Канцелярія суду мотивувала відмову в реєстрації заяви поганим відтиском печатки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування